Vi guider deg gjennom prosessen for et trygt boligkjøp:

Hva vil du ha, og hvor vil du bo?

Hvilke bydeler er aktuelle? Hvor stor plass trenger du? Det er viktig å sette seg godt inn i lokalmiljøet, slik at du er forberedt før en eventuell budrunde. Er det viktig for deg med nærhet til skole, butikk og kollektivtransport, bør du sette deg godt inn hvor dette ligger i det aktuelle området.

Finansiering

Før du begynner jakten på din nye bolig kan det være lurt å skaffe seg et finansieringsbevis. Dette fungerer som en bekreftelse fra banken på hvor mye lån du kan ta opp. Med et finansieringsbevis er du klar for budrunde, og du får en oversikt over hvor langt du har råd til å strekke deg. Ta kontakt med en av våre meglere og du vil bli satt i kontakt med en bank som raskt vil gi deg svar på hvor mye du kan få i finansiering.

Visninger

Gå på visninger og gjør deg kjent med boligmarkedet i ditt geografiske område. Registrer deg som interessent slik at du kan følge utviklingen i budrunden, og les salgsoppgaven nøye. Bestill eller last ned salgsoppgave på forhånd slik at du har gjort deg kjent med boligen før du kommer på visning. Vær oppmerksom på at du som kjøper har undersøkelsesplikt. Ta deg derfor god tid på visning.

Budrunde

I en budrunde kan du møte på mange ulike typer kjøpere, og det kan være en nervepirrende prosess. Det er viktig at du setter deg inn i formalitetene som skal følges i en budrunde før du skal legge inn ditt første bud, slik at du slipper å gå glipp av drømmeboligen på grunn av manglende legitimering eller lignende formalia. Vær alltid tilgjengelig i tiden etter visning slik at megler kan kontakte deg.

Gratulerer – du vant budrunden!

Dersom budet ditt blir akseptert av selger har dere nå inngått en bindende avtale om kjøp. Kontrakten signeres normalt på et kontraktsmøte, der kjøper, selger og megler er tilstede.

Selge din nåværende bolig?

Kontakt en megler som hjelper deg med salgsprosessen.